Satışlarınızı Artırabilecek Sevimli Bir Pazarlama Taktiği

satışlarınızı artırabilecek sevimli bir pazarlama tekniği, satış taktiği, pazarlama iletişimi, alışveriş, perakende, müşteri

Yurt dışında bir markette, Pantene ürünleri için ilginç ve sevimli bir satış stratejisi uygulanmış: Raflardaki ürünler üzerine yapıştırılan notlar aracılığıyla müşteri ile iletişim kurarak satışların arttırılması hedeflenmiş. (Görselleri yazının sonunda paylaştım, yazıyı okumadan önce mutlaka bir göz atmanızı tavsiye ederim.)


Fikir güzel, yalnız bir sorun var: gördüğüm kadarıyla 2 ürün de aynı. Bunun yerine "şampuan + saç bakım kremi" gibi bir kombinasyon yapılsa daha güzel ve daha etkili bir satış yöntemi olabilirmiş.

Neticede müşteri aynı üründen 2 tane almak istemeyebilir. Fakat bu satış tekniği kullanılarak müşteri, ihtiyaç duyabileceği başka bir malı da satın alması yönünde teşvik edilebilir.

Aynı yöntem başka ürünler için de uygulanabilir. Hatta başka sektörlerde de uygulanabilir. Özellikle tamamlayıcı mallar üzerinde uygulandığı taktirde geri dönüşümü oldukça olumlu olacaktır.

Satış odaklı yaklaşımı bir kenara bıraksak dahi yine de güzel bir pazarlama stratejisi ile karşı karşıyayız. Bu tarz etkileşimler müşterinin hoşuna gider. İnsanlar yaratıcı fikirler bulduğunda paylaşmak isterler. Akıllıca planlanan bir pazarlama fikri, bu üründe olduğu gibi viral etkisi yaratır.

Yalnız bu tarz pazarlama uygulamalarında başarıya ulaşmak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var:

- Seçilecek ürün kombinasyonu,
- Belirlenecek hedef kitle,
- Kullanılacak pazarlama dili,
- Uygulanacak mecra.
- Ne sıklıkla yapıldığı,

konularında oldukça dikkatli davranılmalıdır.

Aksi taktirde, özellikle aşırıya kaçma durumunda, müşteriye itici gelecek ve satın alma kararını olumsuz yönde etkileyecektir. Hatta marka imajını olumsuz yönde etkilemesi dahi söz konusu olacaktır.





MUSTAFA ARSLAN



Robotumuz bu yazıyı sizin için seçti! Hemen okumaya ne dersiniz?

Hiç yorum yok: