Markafoni'de Sahte Ürün Mü Satılıyor? - Adidas Tabanlı Nike Ayakkabı Skandalı

Markafoni'de satılan Nike ayakkabıya ait ürün görselinde bulunan Adidas ayakkabı tabanı bir ekşisözlük kullanıcısının dikkatinden kaçmadı ve bunu sözlükte paylaştı.

adidas ayakkabı, nike ayakkabı, markafoni
Söz konusu ürün görseli bu
Bu, viral olsun diye bilinçli olarak hazırlanmış bir kampanya mıydı yoksa bir karışıklık mı oldu bilinmiyor. Ancak öne sürülen görüşe göre "böyle bir kampanya ancak Markafoni'ye zarar verir ve bunun bilinçli olarak yapılması pek ihtimaller dahilinde değil." Bu görüşe ben de katılıyorum.

Ekşisözlük'te yapılan yorumlar belirli bir nokta üzerinde toplanıyor. Öne çıkan görüşe göre "bu hata Markafoni'den değil, tedarikçi firmadan kaynaklanıyor ve böyle bir skandalın yaşanmış olması da Markafoni'de satılan ürünlerin orijinalliğini sorgulamamıza sebep olur."


Bu gerçekten de büyük bir skandal. Bu konu ile ilgili Markafoni'den yapılan bir açıklama göremedim (varsa eğer yorum kısmında belirtirseniz sevinirim). Ancak ürün linki de kaldırılmış durumda. Bu, olayın üzerini örtmeye yönelik bir girişim mi bilemiyorum ve doğru da bulmuyorum. Çok ses getiren bir skandal olmasa da Markafoni'nin bu konu ile yakından ilgilenmesini ve müşterilerine tatmin edici bir açıklama yapmasını beklerdim.

Ne kadar büyük bir firma olursanız olun, E-Ticaret sektöründe rekabet zirve noktalarda ve yapılan küçük bir hata bile sonunuzu getirebilir. E-Ticarette "GÜVEN" en önemli kavramdır ve bu bir defa yitirildi mi sonunuz yakın demektir. Bu olaydan yola çıkarak "Markafoni büyük darbe aldı, itibarı sarsıldı, sonu yakındır" gibi çıkarımlar yapamayız. Çünkü bu haber yeterince geniş kitlere ulaşmadı ve dolayısıyla küçük bir skandal olarak kaldı. Ama tam tersi de olabilirdi. Malum, sanal alem acımasız ve her şey çok çabuk yayılır. Ok yaydan bir kere çıkında yakalamak ve düzeltmek de neredeyse imkansızdır. Şimdilik Markafoni bu skandalı ucuz atlattı diyebiliriz ancak dediğim gibi E-Ticarette hata payı oldukça düşüktür. Hem Markafoni hem de diğer Alışveriş siteleri bu skandaldan büyük dersler çıkarmalı.

kaynaklar: 

1) http://sosyalmedya.co/markafonide-nadide-bir-sanat-eseri-adidas-tabanli-nike-ayakkabi/
2) https://eksisozluk.com/markafonide-adidas-tabanli-nike-ayakkabi-gorseli--5289297
3) http://www.gzt.com/eglence/dogan-gorunumlu-sahin-disi-nike-ici-adidas-olan-tek-ayakkabi-2603631



Robotumuz bu yazıyı sizin için seçti! Hemen okumaya ne dersiniz?

Hiç yorum yok: