Şiddete hayır! En azından çocuklarımız için

Araştırmalar gösteriyor ki, çocuklar şiddeti asla unutmuyorlar. Üstelik şiddete doğrudan maruz kalmaları da gerekmiyor, tanıklık etmeleri yeterli.

Şiddetin yol açtığı psikolojik sorunlar da kalıcı: "Şiddet, çocukların korku ve kaygı yaşamasına, asabi olmasına, uyku bozukluklarına, davranışsal ve gelişimsel gerilemelere, fiziksel şikayetlere, düşük benlik saygısına, kendine ve başkalarına karşı güven eksikliğine, uyum sorunlarına, ders başarısızlıklarına, dikkat eksikliğine, iletişim problemlerine, asosyal kişiliğin gelişmesine ve depresyona neden olur." (kaynak)

çocuğa şiddete hayır, korkan çocuk resmi, şiddet gören kız çocuğu fotoğrafı


Kısaca, çocuklarımızın iyi birer birey olmasını istiyorsak onlara olumlu etkiler yapan bir rol modeli olmamız ve onları şiddetten uzaklaştırmamız gerekir.

UNICEF de şiddetin çocukların üzerinde nasıl bir etki yarattığına güzel bir çalışma ile dikkat çekmiş. Beğeneceğinizi düşünüyorum.



MUSTAFA ARSLAN

şiddet göstergeleri, çocuk ve şiddet, psikoloji, şiddetin çocuklar üzerindeki etkileri, unicef çocuğa şiddet kampanyası, aile içi şiddetin çocuklar üzerindeki etkisi, çocuğa şiddete hayır kampanyası, dayak, kavga



Robotumuz bu yazıyı sizin için seçti! Hemen okumaya ne dersiniz?

Hiç yorum yok: